31 December 2009

HappY neW Year..!~

Pyzam Glitter Text Maker

"semoga Allah swt merahmati, memberkati dan memurahkan rezeki sepanjang kehidupan kita ini.."

...dan untuk tahun baru ini jugak, rumah 'mamaQasrina' jugak berwajah baru..!! wink~~

25 December 2009

Qasrina @ SunWay CarnivaL~~

LOKASI : SUNWAY CARNIVAL MALL, SBRG JAYA
PADA : 21.12.2009
"JaLan-JaLan caRik MakaN.."
ooooo..ukkk..ukkk..ushh!!(nilah bahasa cik Q bila npk binatang)


merry christmas!! hoo.hoo..hoo..~~

uiihhh..

mana makanan nih???

carik makan kat kenny rogers..iced chocolated..(yummyLicious!~)



23 December 2009

DiarY Of hOuseWife..

hermmm..diam tak diam dah 4bulan aku menjadi suri rumah sepenuh masa disamping bisness kecil-kecilan..syukur ke hadrat Allah s.w.t kerana tetap memberikan ruang rezeki untuk kami sekeluarga..ya! memang agak sukar jika dahulunya kita bekerja dan sekarang hanya duduk di rumah sahaja..apa agaknya aktiviti yang dibuat di rumah..? ermmm..banyak sebenarnya.. kalau nak dicritakan pon tak habis...hahaha!!
seawal pagi..
seawal pagi aku dah bangun..semayang subuh, buat sarapan utk incik suami, salin pampers cik Q, buat susu dan kejutkan incik suami utk semayang dan pegi kerja..
pagi..
dah lepas incik suami pegi keja, cik Q pon tido balik..masa nilah waktu untuk basuh kain, sapu sampah, kemas rumah, kemas barang2 mainan, sapu kat halaman (sebab banyak daun2 yg berguguran..) kerja2 nih memang kena buat sebelum cik Q bangun..! dan bila dah siap baru boleh kejutkan untuk bangun then melayan karenah dia..(masa nilah nak ajar dia tgk buku + vcd yang beli hari tuh)
tengahari..
prepare untuk masak makan tengahari dan suap makan tghari untuk cik Q..angkat kain..sapu lagi sampah..hadoiii..dan lepas tuh baru boleh rilex sikit untuk berFB dan berBLOGing.. hahaha!
petang..
masa untuk bawak cik Q makan angin kat luar dan layan dia main dengan kawan2 jiran sebelah menyebelah dan kadang2 bawak pi kat mini stadium tuh sebab kt sana ada playground!!boleh jugak aku jogging!!..hehehe
malam
tunggu incik suami balik..prepare untuk makan malam, sembang2 hal dunia, kerja dan gosip's..ironkan baju untuk kerja besok..hehehe..
inilah rutin harian sebagai surirumah tangga..amacam?? BOSAN?? BEST?? NO KOMEN?? hehehe..(jadual nih tak lah perfect sangat, sebab malas nak taip lagi, ini antara yang wajib ja..)
dalam seminggu, 2 atau 3 hari sahaja keluar untuk berpoya-poya di shoping kompleks, samada window shoping atau shoping..!!
p/s : ini adalah diary rutin harian dari isnin-jumaat..utk sabtu dan ahad lain pulak sebab incik suami bercuti..masa untuk jalan-jalan!! yeay!! (crita disini bukan untuk menunjuk2 atau hipokrit ok!!)
"Tangan yang menghayunkan buaian itulah bakal menggoncangkan dunia.."


22 December 2009

huRry Up my deaR..!~

Qasrina maju setapak lagi..hehehehe!! Ok cepat2 jalan sikit ya..nanti boleh abah beli kasut OSHKOSH + CLARKS (dah pi survey OK!..kui..kui..) pulak..!! meh layan video cik Q nih..


video


21 December 2009

SmaLL CheF..

hah..nak jadi cheff wan ka?? cik Q kita nih baru beli mainan masak2 kat pasar malam..heh! bila nampak mainan2 ja terus dia tunjuk..tu..tu..apalagi..abah kena la beli ok!! balik rumah terus tak sabar nak suruh bukak mainan dia ni..tapi 5 minit ajala..lepas tu..dia sepah2kan la..bukan main sangat pon..mai layan pic cik Q nih..


RM 12 hengget ja





ok..mari kita punggah!!

oppss..sori mama!

nilah jadinya bila dah boring..


FunNy faCe wiTh maMa + Q

He..He..He....tak dak menda nak buat untuk n3 kali nih..saja suka2 snap gambar nih masa otw knuri kat alor setar!!

HAVE FUN!~








17 December 2009

saLam maaL hiJrah 1431

"MEMANTAP UKHWAH, MEMPERKASA UMMAH"
"Semoga tahun baru ini..membuka satu lembaran baru yang baik untuk kita semua.."
salam maal hijrah dari:
MOHAMAD ASRI MAHWEZAL
NORFADHILAH
NURIN QASRINA

16 December 2009

Qasrina @ z00 TaipinG..

VENUE : ZOO TAIPING & NIGHT SAFARI
WHEN: 15/12/2009
WHO'S : TOKWAN, TOK, MAMA, QASRINA, SYAFIQAH & IRDINA
welcome..!~
dah sampai kat zoo ka mama?

tak sabaqnya nak naik train


dah sampaila..

huhuhu..

arrggghhhh...mana monkey??

dalam train

berpeloh dah..

dengan tokwan

dengan kakak2..(anak mengasuh mak aku nih)

bila qasrina tgk binatang2 nih semua..apalagi..terjerit2la..ukk..ukk..hwaaa..(sronok!!)

okeh..!! jOm balik...


HappY 4th AnniversarY..

HAPPY 4th ANNIVERSARY
(11.12.2009)
Mohamad Asri Mahwezal & Norfadhilah
"ya-Allah ya tuhanku..panjangkanlah usia kami, panjangkanlah jodoh kami, murahkanlah rezeki kami sekeluarga..jauhkanlah kami sekeluarga dari anasir2 jahat..semoga kehidupan kami sekeluarga diberkati olehMu.."
(p/s : gambo dinner + hadiah (anniversary)..akan diupdate kemudian sebab ada dlm phone incik suami..harap maklum..)

06 December 2009

biLa dah Lasakk..

bila dah lasak..dah menggila nak bertatih..nilah jadinya..lagak macam org dah pandai nak berjalan..nahhh..ini yang dapat..kesian anak mama!!~ takpa cuba lagi!! (zalim ker??)

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:






selepas tuamkan mukanya..aktif balik la pulak!!


jangan TIRU aksi saya!!~

Misi menCari....

mode: mama : update bLog
abah: nengok tv(badminton)
qasrina : main mainannya
lokasi: rumah sniri (dlm bilik tmpat tgk tv)
abah : aikkk..qasrina mana?
mama : dok main menan diala..
abah : awat diam ja?? tak dengaq sogha pon..
mode : dua2 orang terdiam!!
mama : qasssrinaaa..qasssriina..!!
abah : nurin qasrina..ada kat mana ni??
mode : kalut mencari anak disegenap ruang..mula2 cari kat dapoq...x dak, dlm bilik depan..x dak jugak..dlm bilik air?? tak mungkin sebab pintu kunci..bawah meja..pon xdak..bilik blakang?? cari skali lalu..tapi tergerak gak ati..sebab pintunya terbukak sikit..SAH!!!...dia ada di..
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
di bilik belakang misi utk punggah kain baju!!!


huih..banyaknya barang..best ni!!

janGGannnnn!!
moraL of the storY : jGn harap nak beli rumah 2tinGkat oKK?? sebab satu tingkat pon cari anak merata..!!! hahahahahaha!!!~ (padan muka aku!!!)

HarD rOck gurL..!~

okkk..ready to pOse..

cLap your hand's

gOOd gurL!~

eerrrMMM..

oK tak i pOse?? (kui..kui..kuii..)


 
Blog Design by Ammupappa