30 January 2010

susu..

firstly nak kredit kat 'google' sebab berjaya mencari jenis2 susu nih..ok, sekarang nak bercerita tentang susu qasrina pulak..masa dia baru lahir-6 bulan doktor suruh dia minum susu 'MAMEX GOLD' susu nih memang ok dan harganya boleh tahan jugak, tapi disebabkan qasrina asyik 'pu-pu' ja (terutama lepas makan nestum dan air masak)...susu qasrina di tukar kepada DUTCH LADY langkah 2 sehingga DUTCH LADY 123 (honey), susu nih pon ok gak terutama 'otak', tapi berat badan pulak x naik..naik pun cuma sikit2 ja..bayangkanla sekarang beratnya hanya 7.6kg aja, mungkin lasak sama kot..so mama dan incik suami refer dengan pakar kanak-kanak a.k.a dr.shah (dr yang serasi dengan dia)..doktor sarankan qasrina kena minum PEDIASURE VANILA untuk menambahkan berat badan bagi stabil dengan umurnya 1 tahun=8kg, tapi..mak aii..harganya..ermmm 1.8kg RM118.00 (tapi oklah demi anakkan??) tapi..tapi..qasrina nih x suka plak sebab rasa vanila..so skali lagi tukar plak susu dia..ENFAGROW A+ (honey)..yang nih nampak macam suka, so doktor sarankan qasrina kena amik penambahan vitamin C, MCT oil, zat besi dan polycose (utk air masak saja)...nanti kita tgk result dia dalam masa sebulan nih, naik tak berat badannya seperti yang doktor kehendaki, next appoiment 27.02.2010..



dumex mamex gold


dutch lady 123

pediasure vanila



enfagrow a+


love,

2 comments:

mamalieyna said...

itula kan, mslh anak2 ni..nak kena bertukar2 susu..cuba dan mencuba! arif pun cam nak tukar susu je nnti bila dia dah setahun..skrg minum frisolac, everything ok jer, cuma berat tak naik sgt! dl awai2 minum NAN, berat boleh tahan..bila bertukar susu, terus tak bape ok..huhu..tgh fikir2 nak tukar susu apa pasni!

mamaQASrina said...

hehehe..tulah kan? masalah jugak bebudak nih, hehehe

 
Blog Design by Ammupappa