29 April 2010

i'm miscarrige..

owwhh..rasanya dah lama mama x update blog nih, actullay mama baru pulih dari segala2nya..iya, mama keguguran di usia janin mama 2 bulan..sungguh sedih dan amat sedih, actually masa mama ke beijing, mmg dah pregnant pun, cuma tak tahu aja..ingatkan mcm biasala, miss period (ingatkan perubahan cuaca)..bila dah balik sini dan chek-up, alhamdulillah, positive..mmg rasa seronok sgt..sebab mama juga dijangka lahirkan baby nih pada bulan November 2010 iaitu lebih kurang sama tarikh ngan birthday Qasrina..maknanya bila Qasrina cukup 2 tahun, dia dapat adikla..tapi Allah swt lebih maha berkuasa..dia yang menentukan segalanya..dikala mama sedang pregnant, mama disahkan ada cyst pulak sebesar 3cm.. dan bermula daripada itulah, mama start bleeding dari hari ke hari..masuk hari ketiga bleeding, janin tu keluar dengan sendirinya tanpa pecah atau hancur..masih elok di dalam karungnya..dan selepas 3 hari keguguran, mama buat medical check-up lagi, alhamdulillah cyst yang terbentuk masa mama mengandung tu pun sudah tiada, dan rahim mama pun bersih tanpa meninggalkan sebarang sisa..so mama tak payahla buat DNC.. sekarang mama masih lagi berpantang (makan aja..gedix2 dan jalan2 x pantang pun..hihihi).. mungkin ada hikmah di sebalik kejadian.. mama memang redha sgt dengan apa yang berlaku..


7 comments:

Cik Puan*PIE said...

bnyk2 bsabar k..ada hikmah disebalik kejadian sume ni..ape pun, usaha lagi..insya-allah rezeki tu psti ada...

~Siti Hajar~ said...

lor ya ke? patut lama menyepi..

ada hikmah dsebalik kejadian tu, munkin xde rezeki lg...sabar yer!

Shamzie74 said...

x per lah illa,,,mybe ada rezeki lagi tu,,bersabar,,tgu qistina besar sikit utk memahami dapat adek baru yewww......

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

salam takziah for ur junior..takpe..ade hikmahnye tu..

sabar k..:-)

wahieda said...

takziah...pasti ada hikmah di sebalik ujian-Nya..

wahieda said...

takziah...pasti ada hikmah di sebalik ujian-Nya..

QisQas said...

insyaallah ada rezeki kemudian hari..
jom join contest

 
Blog Design by Ammupappa