21 March 2010

trip to beiJing (day 1)

ok mari bererita tentang trip mama to beijing, china..hari pertama mama sampai di LCCT jam 6.30 pagi, awal giler siot..nasib baikla qasrina ok aja waktu tu walaupun awal pagi..nak check in bagasi ambil masa agak lama jugak, pastu mama breakfast kat marrybrown, isi perut dulu weh.. sebab tak nak perut masuk angin, lagi pun masa perjalanan ke beijing mengambil masa 6jam.. fuhh!! letih..flight hari tu on time, tak delay, 8.30 pagi dah masuk dalam isi perut air asia x (airbus)..masa nih qasrina mcm jackoon skit..mcm2 gelagat dia buat, takutla, terkejutla, hahaha.. bila flight dah berlepas, terus qasrina tido, agaknya telinga dia bengang kot..hihihi..pas 2jam, dia bangun..makan, susu, dan membelek2 magazine yg ada atas flight tu..alhamdulillah nasib la dia tak mengamuk nak membuas macam kat rumah..hihihi..tepat jam 2.30 ptg, flight bersiap sedia untuk lending di Thianjin airport..huh! masa nih qasrina termuntah..hahaha, agaknya pening kot..uweekk!! sian anak mama, turun dr flight, fuh! suhu lebih kurang 2-4c (sejuk giler)..then mama terus naik bas dan menuju ke beijing (perjalanan lebih kurang 2jam)..sampai aja di beijing terus makan (makanan dia sedap weihh, boleh kurus kalau amalkan slalu) hihihi..dan lepas makan, trip mama semua di bawa menonton acrobatic show, fuhh! mmg best, lain dr yang lain..lepas abes tgk show, check in kat majesty hotel...pastu, zzzzzz setelah kepenatan seharian dalam perjalanan..sambung untuk day 2 plak yer..meh layan pic yg telah dikecilkan sizenya..





















love,

4 comments:

Siti said...

waaa..sonoknya cuti....nanti sambung yer..

tgk jambul qsarina tu..cute jerk..:)

~Siti Hajar~ said...

syoknyer dpa jln2..cepat2 update lagi xsabar nak tgk nih...

cute cik Q pakai baju sejuk pink tu..mamanya pun tomei jgk yer...

♥Azie♥ said...

waoooo best yer..cik Q xde ole2 dari sana ker?

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

beshnyer dpt pi cuti oberc..
huhuh, kite leh verangan je la..;p

 
Blog Design by Ammupappa